Výuku španělštiny zpestřil čokoládový workshop
Dne 13. listopadu jsme my, vybraní a nadšení studenti španělštiny, navštívili Filozofickou fakultu Masarykovy Univerzity, která organizovala přednášku spojenou s workshopem a ochutnávkou čokolády. Tématem byl kakaovník a čokoláda – od historického významu, přes pěstování, až po samotné zpracování této stěžejní kulturní plodiny ve Střední Americe.
Na začátku programu nás přivítal honorární konzul Salvadoru pan Pavel Berg a následně nám dané téma ve svém rodném jazyce představila paní Yanelis Brito. Poté následovala ochutnávka různých druhů čokolád společně s rozeznáváním složení a příchutí jednotlivých vzorků.
Další bod programu byla práce ve skupinkách společně se studenty Biskupského gymnázia a Klasického a španělského gymnázia Brno-Bystrc. Vytvářeli jsme letáček v programu Canva, který obsahoval reklamu na naši fiktivní firmu na čokoládu. Obsah letáku jsme pak před ostatními účastníky prezentovali. Vše probíhalo ve španělštině. Celá akce byla ukončena hlasováním o nejoblíbenější a nejchutnější čokoládu.
Za všechny účastníky děkujeme za zprostředkování této akce a za zpříjemnění celého dne.
Studenti 4.X